Facebook a înregistrat în 2009 venituri de 800 milioane dolari

Ziarul Financiar 20.06.2010

Site-ul de socializare Facebook ar fi înregistrat în 2009 nu doar o creştere explozivă de utilizatori ci şi venituri în valoare de 800 milioane dolari, conform unor surse familiare situaţiei, citate de Reuters.

De asemenea, conform surselor, compania a înregistrat si un profit net puternic, care se ridică la câteva zeci de milioane de dolari.

Astfel de rezultate subliniază dezvoltarea explozivă a afacerii Facebook, care a ajuns în numai şase ani cea mai mare reţea de socializare online din lume, cu aproape jumătate de miliard de utilizatori.

Asemenea cifre ar atrage probabil atenţia unui număr respectabil de investitori dacă Facebook ar efectua o ofertă publică iniţială pentru a se lista la bursă, însă compania insistă că o astfel de operaţiune nu este o prioritate pentru viitorul apropiat.

Facebook, reţeaua de socializare creată în 2004 de fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, şi de colegii săi în căminele Universităţii Harvard, nu este listată la bursă şi a prezentat până acum public foarte puţine informaţii privind aspectele financiare ale afacerii.

Rezultatele anunţate de cele două surse pentru 2009 sunt semnificativ mai mari decât cifrele sugerate anterior de companie şi de analişti.