Numele lui Popoviciu, cel care controlează mall-ul din Băneasa, apare în afacerea mallului Tiago Oradea

Autori: Cristi Moga , Catalin Lupoaie 20.06.2010

Mallul Tiago din Oradea, aflat în faliment, a fost cumpărat la licitaţie de către o firmă care are aceeaşi adresă cu firme din sfera de influenţă a miliardarului Gabriel Popoviciu, care controlează proiectul Băneasa din Capitală.

Mallul a fost vândut pentru 30,5 mil. euro la finalul săptămânii trecute, preţul plătit fiind cu 40 mil. euro sub nivelul investiţiei realizate de grupul irlandez Mivan, dezvoltatorul proiectului. UniCredit, banca finanţatoare, îşi va recupera cele 30 mil. euro acordate pentru construcţie, în timp ce Mivan-Kier, firma care l-a construit, şi alţi furnizori negarantaţi, vor fi nevoiţi să-şi asume pierderile. Adresa sediului social al firmei Shopping Center Holding, şi unul dintre acţionari, Dumitru Ciocoiu, leagă numele cumpărătorului de cel al omului de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul proiectului Băneasa din nordul Bucureştiului.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, Popoviciu ia în calcul să se implice în proiectul de la Oradea, "dacă vor fi condiţii prieteneşti". Reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul proiectului şi organizatorul licitaţiei, spun că reprezentantul firmei Shopping Center Holding a fost avocatul Cristina Dinu.

Ţinând cont de preţul de achiziţie, proprietatea poate aduce un randament anual de 10% în euro cu condiţia închirierii întregului spaţiu de 25.000 de metri pătraţi la un nivel de 10-12 euro/metrul pătrat.