Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 15-20% în acest an

Ziarul Financiar 21.06.2010

Piaţa materialelor de construcţii ar putea scădea cu 15-20% în acest an, de la 5,1 miliarde de euro în 2009, ţinând cont de evoluţia vânzărilor în primele luni, a declarat luni pentru Mediafax Business preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR), Claudiu Georgescu.

Anul trecut, piaţa s-a diminuat cu 28%.

"Pentru 2010 estimăm o scădere între 15% şi 20%, ţinând cont de evoluţia din ultimele luni, care arată o creştere a activităţii, mai ales pe segmentul de reparaţii şi întreţinere. Se pare că în urma anunţurilor de reducere a subvenţiilor la căldură există o tendinţă accentuată la nivel individual pentru acest segment", a afirmat Georgescu.

Potrivit sursei citate, în primele patru luni piaţa a scăzut cu 8% faţă de acelaşi interval din 2009, iar în aprilie 2010 vânzările au consemnat o creştere de 13,6% faţă de luna precedentă. Ulterior, pe fondul situaţiei politice, evoluţia pieţei a revenit pe trend descendent. Mai multe despre evoluţia pieţei de construcţii citiţi pe www.mediafax.biz.