Proprietarul centrului comercial Ulpia din Deva face o fabrică de apă lângă Haţeg

Autor: Laurentiu Cotu 22.06.2010

Compania Ape Minerale Boholt din Deva, controlată de omul de afaceri Horia Daniel Faur, care deţine grupul Quasar, susţine că va construi o fabrică de îmbuteliere a apei minerale plate şi un centru logistic în judeţul Hunedoara.

Fabrica va fi amplasată în Munţii Haţegului, urmând ca în viitor să fie produse aici şi sucuri. "Intenţia noastră este ca începând din pri­măvara anului viitor să putem demara producţia de apă minerală plată în noua fabrică. Aici vor funcţiona 3 sau 4 linii de îmbuteliere, iar capacitatea maximă a fabricii va fi de 500 de milioane de litri de apă pe an. Totodată vom construi şi un centru logistic a cărui suprafaţă va fi de câteva mii de metri pătraţi", a declarat pentru Gabriel Dalea, country ma­nager al companiei Ape Minerale Boholt.

Compania Ape Minerale Boholt face parte din grupul hunedorean Quasar şi a mai finalizat până în prezent o investiţie de 5 mil. euro în construcţia unei fabrici de apă minerală carbogazoasă în localitatea Boholt. Apa minerală carbogazoasă produsă la Boholt este comercializată pe piaţă la pet-uri de 0,5 şi 1,5 litri sub brandul Aqua Sara. Capacitatea de îmbuteliere a fabricii din Boholt este de peste 100.000 de litri de apă zilnic, circa 30 de milioane de litri pe an.

"Investiţia realizată în mare parte din fonduri proprii a fost finalizată în acest an, iar fabrica a început să producă din a doua jumătate a lunii mai. În anul 2007 acţionarii Quasar au achiziţionat izvoarele Boholt de la stat, iar investiţia recent finalizată a fost realizată pe platforma vechii fabrici de apă minerală. În momentul de faţă ne aflăm în stadiul de construc­ţie a reţelei de distribuţie şi negociem parteneriate cu unele lanţuri de retail", a spus Gabriel Da­lea.

Apa minerală Aqua Sara este comercializată în prezent în judeţul Hunedoara şi în judeţele limitrofe.

Ape Minerale Boholt este prezentă pe piaţă începând din anul 2009, conducerea companiei estimând pentru acest an o cifră de afaceri de 10-12 mil. lei (circa 2,5 mil. euro) şi un număr de 60-70 de angajaţi.

"Mizăm pe o evoluţie pozitivă a pieţei în următoarea perioadă de timp, în condiţiile în care România este cu mult sub nivelul ţărilor europene în ceea ce priveşte consumul de apă minerală. În funcţie de evoluţia pieţei, anul viitor este posibil să demarăm şi producţia sucurilor", afirmă Dalea.

Afacerile lui Daniel Faur

Omul de afaceri hunedorean Horia Daniel Faur controlează alături de Eugen Hoancea grupul Quasar care cuprinde companiile Ulpia, Nera Shopping Center, Jiul Shopping Center, Primavera Turism, Discount, Comfruct cu activităţi în închirierea spaţiilor comerciale, producătorul de tâmplărie din PVC Quasar Industries, producătorul de betoane Tino Beton, Acomin SA cu domeniu de activitate construcţiile civile şi industriale, Primavera Residence (dezvoltare şi vânzare de apartamente).