Reteaua de retail GSM Fonomat a trecut de la Orange la Vodafone

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 22.06.2010

Fonomat, retea de retail GSM cu afaceri de 21 mil. euro in 2009, va incepe sa comercializeze in mod exclsiv produsele si serviciile Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila.

Fonomat, compania creata de fondul spaniol Ged Capital prin achizitia si integrarea mai multor retaileri locali GSM a vandut pana in luna aprilie produsele si serviciile Orange, numarul unu pe piata locala de telefonie mobila. Acordul dintre cele doua parti nu a mai fost prelungit.

"Prin acest acord, Vodafone Romania isi intareste reteaua de distributie, intrand intr-un parteneriat cu unul dintre cei mai importanti dealeri de telecomunicatii mobile, care comercializa pana acum produsele competitorilor", a declarat Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer al Vodafone Romania. Potrivit reprezentantilor Vodafone magazinele Fonomat se vor alinia standardelor de branding si distributie Vodafone "in cel mai scurt timp", fara a-si schimba brandul (Fonomat).

Reteaua Fonomat are 166 de magazine, potrivit datelor de pe pagina web a companiei. Cel mai mare retailer GSM din Romania este Germanos, detinut de operatorul de telefonie mobila Cosmote.