Negriţoiu, ING: România nu îşi va rezolva problemele fără ancore externe, cum este FMI

Ziarul Financiar 27.06.2010

România nu îşi poate rezolva problemele fără existenţa unor ancore externe, cum este FMI, întrucât are o capacitate de guvernare modestă şi greşeşte când îşi foloseşte resursele prin aparatul propriu, a declarat Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank România, scrie Mediafax.

El nu crede că se va rupe acordul cu FMI şi că avem în continuare nevoie de acesta, în contextul în care, de-a lungul timpului, derapajele au început atunci când România nu a avut acord cu instituţia financiară internaţională.

"Trebuie să recunoaştem - eu vorbesc din afara sistemului de guvernare, dar am fost şi în sistemul de guvernare -, România are o capacitate de guvernare modestă, dacă nu chiar slabă. În consecinţă, capacitatea de guvernare trebuie ramforsată periodic de nişte ancore externe, de cineva care este mai puţin emotiv şi care se gândeşte la lucrurile care trebuie făcute. Vedeţi Uniunea Europeană, vedeţi FMI", a spus şeful ING Bank România, invitat la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV.