Italienii de la Intesa au adus 30 mil. € la capital

Autor: Ciprian Botea 28.06.2010

Intesa Sanpaolo Bank, filiala locală a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare italiene, şi-a majorat capitalul cu 125 de milioane de lei (30 mil. euro), până la 376 de milioane de lei (88,5 mil. euro), prin aport în numerar al acţionarului majoritar, au anunţat reprezentanţii băncii.

"În acest context economic, faptul că ne bucurăm de susţinerea unui acţionar puternic reprezintă pentru noi un avantaj competitiv important şi un semnal de încredere pentru partenerii noştri", a declarat Nicola Calabro, CEO al Intesa Sanpaolo Bank. În ciuda forţei financiare a grupului, Intesa rămâne un jucător de talie mică spre medie pe plan local, iar planurile de expansiune pe retail au fost îngheţate la sfârşitul lui 2008, odată cu începutul crizei. La sfârşitul primului trimestru, Intesa Sanpaolo Bank avea active de 800 mil. euro.

Şeful Intesa declara în martie, înainte ca Executivul să anunţe măsurile de austeritate că portofoliile băncilor locale vor simţi cea mai mare presiune din partea neperformantelor la jumătatea acestui an. Creşterea neperformantelor erodează capitalul băncilor.