Ce companii au priza conectată la curentul ieftin produs de Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu 29.06.2010

Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie aflată în portofoliul statului român care este şi cel mai ieftin producător de energie, are în derulare 17 mari contracte directe de vânzare de energie electrică.

Lista celor 17 companii care iau direct energia hidro este următoare: Enel Muntenia, Enel Furnizare (Energie), CEZ Vânzare, CEZ Distribuţie, E.ON Furnizare, Luxten Lighting, Euro PEC, Electromagnetica, Alro, Energy Holding, Energy Financing Team, Alpiq Romenergie (EHOL Distribution), Alpiq Romindustries (Buzmann Industries), Elsid, Electrocarbon, Arcelor Mittal Galaţi şi Compania Naţională a Huilei. Datele au fost furnizate de Hidroelectrica.

Companii precum Energy Holding sau Buzmann Industries şi-au construit practic întregul business pe care l-au dezvoltat pe piaţa comerţului privat cu energie electrică pornind de la aceste contracte directe semnate cu Hidroelectrica.

De altfel, Euro PEC, Energy Holding, Energy Financing Team, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries se află pe lista celor mai mari traderi privaţi cu electricitate din România. Potrivit datelor primite de la Registrul Comerţului, primele 10 companii de profil au avut anul trecut afaceri cumulate de circa 921 de milioane de euro, în scădere cu 9% comparativ cu rezultatul din 2008.