Fondatorul Bucureşti Mall se retrage

Ziarul Financiar 30.06.2010

Omul de afaceri Tunc Capa (foto), care a fondat în urmă cu 13 ani compania care a dezvoltat primul mall din Romănia, Bucureşti Mall din Vitan, a ieşit complet din afacerea Anchor Grup, vănzănd participaţiile pe care le deţinea la mai multe proiecte şi renunţănd la funcţia de preşedinte.

Capa se va ocupa de un ultim proiect - un centru comercial de tip outlet în Vitan - după care se va retrage de tot din business, lăsănd restul proiectelor personale pe măna fiului său, Ali Capa, care mai ocupă poziţiile de chief investment officer în cadrul Anchor Grup şi director al ma-gazinelor G'market.

"În 1997 am venit în Romănia şi am cumpărat terenurile pentru Bucureşti Mall şi Plaza Romănia. Eram fondatorul companiei şi unul dintre parteneri. Am ieşit complet din afacere în urmă cu patru luni, renunţănd şi la funcţia de preşedinte. Mai aveam diferite procente în mai multe companii. Am rămas cu o serie de terenuri şi mai multe apartamente în InCity".

El spune că deţine în Bucureşti un teren de 3,7 ha în Pipera, un lot de 3.000 mp pe strada Mihai Bravu şi terenul unui fost depozit de mobilă din zona Vitan de 17.500 mp pe care va fi dezvoltat un proiect de tip outlet.

Capa provine dintr-o familie de oameni de afaceri de origine turcă, proprietarii unei fabrici de produse alimentare văndute în 1995 către CPC, fond achiziţionat ulterior de Unilever. O altă afacere dezvoltată de Capa este Gima, reţeaua de 81 de supermarketuri din Turcia fiind văndută în 2005 către Carrefour.

Omul de afaceri apreciază că în Capitală au fost construite prea multe malluri, în ciuda faptului că piaţa de retail şi nivelul salariilor au crescut spectaculos în ultimii zece ani.