Oana Petrescu a preluat conducerea retailului BCR

Autor: Ciprian Botea 01.07.2010

Oana Petrescu (foto) a preluat de ieri funcţia de vicepreşedinte pe retail al BCR după ce şeful pe retail al băncii, cehul Martin Skopek, a fost promovat membru al comitetului executiv al Erste Group, acţionarul majoritar al celei mai mari bănci locale.

Petrescu, 41 de ani, este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi a coordonat până în prezent departamentul de operaţiuni şi IT al BCR. Ea a fost cooptată în echipa de conducere a băncii de Erste, după ce deţinuse în trecut poziţii de management în zona diviziilor de servicii financiare la companiile de consultanţă Arthur Andersen şi Ernst& Young. "În calitate de vicepreşedinte executiv pe operaţiuni şi IT, Oana Petrescu a avut o contribuţie semnificativă la structurarea proceselor interne de servire a clienţilor retail în diverse domenii precum operaţiuni, procesare tranzacţii bancare, extinderea şi optimizarea reţelei de unităţi sau dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie", potrivit reprezentanţilor BCR.

Skopek, 43 de ani, este cel care s-a ocupat de reaşezarea operaţiunilor de retail ale băncii după preluarea acesteia de către austriecii de la Erste. El a venit pe postul de vicepreşedinte al BCR în 2006 după ce anterior ocupase o poziţie similară în cadrul Ceska Sporitelna, cea mai mare subsidiară a grupului Erste. De la Viena, Skopek urmează să coordoneze operaţiunile de retail din întreaga regiune.

Începând de luna aceasta, Dominic Bruynseels, care conduce de doi ani cea mai mare bancă locală din funcţia de preşedinte executiv, va prelua şi responsabilitatea de coordonare a reţelei de operaţiuni şi IT. Bruynseels s-a ocupat de implementarea planurilor operaţionale şi de sistem şi în cadrul Barclays, unul dintre jucătorii de top de pe piaţa britanică, de unde a fost recrutat în 2008 de Erste.

Totodată, austriecii au creat un nou post de vicepreşedinte executiv la BCR responsabil cu managemnetul riscurilor, care va fi preluat luna viitoare de Michael Beitz.