FMI: România a făcut paşi importanţi în restaurarea stabilităţii macroeconomice

Ziarul Financiar 03.07.2010

România a făcut paşi importanţi în restaurarea stabilităţii macroeconomice şi ajustarea dezechilibrelor de dinaintea crizei, iar echilibrarea bugetului prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi creşterea de taxe va ajuta la atenuarea impactului social al acestor măsuri, potrivit FMI, informează Mediafax.

"În pofida unei reduceri semnificative a economiei, autorităţile române au făcut paşi importanţi înspre restaurarea stabilităţii macroeconomice şi atingerea unei ajustări ordonate a dezechilibrelor de dinaintea crizei", a declarat într-un comunicat John Lipsky, first deputy managing director în cadrul FMI.

El a afirmat că autorităţile şi-au asumat măsuri ambiţioase pentru a contracara slăbirea poziţiei fiscale şi pentru a pregăti terenul pentru o îmbunătăţire sustenabilă a finanţelor puiblice. De asemenea, Lipsky crede că echilibrarea fiscală prin tăierile de cheltuieli şi creşterile de taxe vor ajuta la atenuarea impactului social. Mai multe despre măsurile pe care Guvernul României s-a angajat să le ia pentru contracararea crizei economice citiţi pe www.mediafax.ro.