O misiune a FMI vine la Bucureşti pentru a discuta obiectivele economice pentru următorul an. Vom avea sau nu creştere economică?

Ziarul Financiar 05.07.2010

O misiune a FMI va fi prezentă la Bucureşti în perioada 26 iulie - 4 august pentru a cincea revizuire a acordului cu România, în cadrul căreia va evalua evoluţia economiei şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru următorul an, inclusiv bugetul pe 2010, scrie Mediafax.

"Misiunea de reviziuire a FMI va evalua performanţa economică recentă a României şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru următorul an, inclusiv bugetul pentru 2010, precum şi măsurile de politică şi reformele structurale necesare pentru îndeplinirea acelor obiective", a afirmat într-un comunicat Tonny Lybek, reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria.

El a menţionat că de încheierea celei de-a cincea evaluări a acordului stand-by cu România depinde virarea tranşei a şasea, în sumă de 769 milioane de drepturi speciale de tragere, adică aproximativ 900 milioane de euro. Citiţi mai mult despre misiunea FMI la Bucureşti pe www.mediafax.ro