Un weekend în care cracovienii vor rămâne Masca!

Autor: Ziarul de Duminica 06.07.2010

Anul României în Polonia, inaugurat în luna iunie la Varşovia, de către Institutul Cultural Român de aici, continuă cu Festivalul Culturii Române, programat să se desfăşoare în celălalt mare oraş polonez, Cracovia, în perioada 9-12 iulie


Formula Festivalului Culturii Române a fost testată cu succes la Cracovia anul trecut şi în urmă cu doi ani, devenind o prezenţă recognoscibilă pe piaţa culturală poloneză. Şi anul acesta, ICR Varşovia îşi propune să mobilizeze un public cât mai numeros, căruia să îi ofere accesul nemediat la diversitatea culturii române.

Festivalul se va desfăşura, într-o formulă condensată, în mai multe locaţii cunoscute din Cracovia: Piaţa Mare şi Piaţa Mică din Oraşul Vechi, Galeria Krakowska, cinematograful "Pod Baranami", clubul "Piekny Pies". Organizarea unei părţi importante a evenimentelor în spaţii deschise, centrale, foarte circulate face posibil accesul unui public considerabil mai numeros.

Evenimentele în jurul cărora se construieşte festivalul sunt spectacolele de stradă ale Teatrului Masca, apoi concertul susţinut de formaţia Viţa de Vie, o noapte cu muzică românească într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Cracovia şi un maraton de film românesc care le va oferi cracovienilor ocazia să descopere regizori precum Cristian Mungiu sau Radu Muntean.