Monica Macovei: Raportul CE trebuie să fie foarte dur; PDL nu mai ţine cont de nimic

Ziarul Financiar 07.07.2010

Eurodeputatul PDL Monica Macovei susţine că raportul CE trebuie să fie foarte dur şi să sancţioneze lipsa voinţei politice pentru anticorupţie, apreciind că, având în vedere forma în care a fost adoptată Legea ANI, democrat-liberalii nu mai ţin cont de nimic pentru a-şi proteja interesele, scrie Mediafax.

Referindu-se la forma în care a fost adoptată Legea ANI, Macovei declară, într-un interviu publicat de revista "22", că responsabilitatea este transpartinică şi că senatorii PDL sunt la fel de vinovaţi ca şi cei din celelalte partide.

"Iar conducerea partidului este şi ea vinovată. Constat că singurul partid care a avut un mesaj public anticorupţie nu se mai deosebeşte cu nimic, atunci când ia decizii (cum a fost acest vot din Senat), de restul clasei politice. Am citit în presă că şedinţa de guvern a fost întreruptă, pentru ca senatorii PDL, care sunt şi membri ai Guvernului, să meargă să voteze cererea de reexaminare a preşedintelui pe această lege. Mă întreb acum de ce? Ca să fie siguri că este omorâtă? Ca să fie siguri că scapă de controlul averilor şi al conflictelor de interese? Ca să fie siguri că electoratul nu mai poate vedea ce sume de bani, imobile, obiecte de artă, bijuterii, maşini, acţiuni au dobândit? Mă întreb şi dacă a fost o decizie în BPN pentru acest vot. Desigur, aceleaşi întrebări se ridică şi cu privire la PSD, PNL, UDMR, dar, cum am mai spus, de mult nu mai am aşteptări de la aceste partide", adaugă europarlamentarul PDL. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro