Un patron de restaurante din Spania scoate caracatiţa din meniu, din respect pentru oracolul care a prezis înfrângerea Germaniei

Autor: Radu Racu 08.07.2010

Un patron de restaurante din Spania, José Andrés, cunoscut şi ca "bucătarul celebrităţilor", a scos caracatiţa din meniu in reţeaua pe care o deţine, în semn de respect pentru Paul, oracolul cu opt picioare care a prezis fiecare rezultat al naţionalei germane de fotbal, inclusiv înfrângerea de miercuri seara suferită în faţa Spaniei, scrie Washington Post.

Andrés, care a urmărit meciul aseară cu ambasadorul Jorge Dezcallar şi patronul de cluburi Seth Hurwitz, şi-a rezervat un bilet de avion pentru Africa de Sud imediat după terminarea partidei. "Va fi important pentru ţara noastră, pentru tineri, să privească spre viitor şi să spună: chiar dacă avem probleme economice, vom face lucrurile cum trebuie şi vom depăşi această perioadă grea", spune emoţionat spaniolul.

Reprezentativa Spaniei, campioana europeană en-titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Germaniei, într-un meci disputat, miercuri, la Durban, în semifinalele competiţiei.

O caracatita a devenit principala atractie a Centrului Marin din Oberhausen (Germania), odata cu inceperea CM din Africa de Sud. Cefalopodul a reusit sa "prezica" corect toate rezultatele nationalei Germaniei la Mondialul african.

Botezata Paul, caracatita a ghicit invingatoarele in toate meciurile jucate pana acum de Germania in Africa de Sud, inclusiv infrangerea cu Serbia din grupe.

Metoda e simpla. Doua cutii cu mancare cu steagul tarilor care se infrunta la Cupa Mondiala sunt puse in acvariul lui Paul, iar cea care este deschisa prima de caracatita este castigatoare.


SOC in Germania! Caracatita prezicatoare a ales Spania in finala Cupei Mondiale! pe www.Sport.ro