Celestica angajează 900 de oameni in Bihor

Autor: Laurentiu Cotu 08.07.2010

Furnizorul canadian de componente pentru echipamente electronice Celestica, proprietarul unei fabrici în judeţul Bihor construită de la zero în 2004, în care lucrează 1.600 de oameni, intenţionează să mai angajeze 900 de persoane până la finalul anului, în condiţiile în care anticipează dublarea capacităţii de producţie.
Printre cei 100 de clienţi ai Celestica la nivel global se numără Alcatel Lucent, HP, Honeywell sau NEC.
"De la începutul anului şi până în prezent au fost angajaţi deja peste 200 de oameni. Planurile noastre sunt să creştem numărul de clienţi şi e posibil să angajăm mai mulţi salariaţi", a declarat Codruţa Bala, HR manager în cadrul fabricii Celestica din Bihor.
Anunţurile privind posturile disponibile la fabrica din localitaea Borş, judeţul Bihor, au fost postate pe siteurile de profil, dar şi pe pagina web a companiei. "Căutăm personal pentru departamentele de producţie, inginerie, aprovizionare, planificare, financiar, logistică. În general căutăm persoane care au o diplomă universitară, însă nu este necesară o experienţă anterioară."
Conform site-ului Ministerului Finanţelor, Celestica România a înregistrat în 2007 afaceri de 156 mil. euro, acestea fiind singurele date disponibile în prezent.