Bursa de la Bucureşti a închis vineri cu cel mai scăzut rulaj din ultimele luni

Ziarul Financiar 09.07.2010

Bursa a avansat vineri şi cu 0,5%, pe cel mai redus rulaj din ultimele trei luni, însă nu a reuşit să recupereze corecţiile uşoare din primele trei şedinţe, astfel că indicele general, BET-C, a scăzut şi în această săptămână, cu 0,27%, scrie Mediafax Business.

Piaţa a marcat astfel a treia săptămână consecutivă de corecţii, în care a coborât cumulat cu 5,84%. Totuşi, raportat la nivelul de la finalul anului trecut, indicele general al bursei are încă un câştig de 5,28%.

În ultima şedinţă a săptămânii, investitorii au avut un interes vizibil mai redus pentru tranzacţionare, realizând operaţiuni cu volume scăzute de acţiuni. Valoarea cumulată a transferurilor din piaţa principală, de numai 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), a fost de peste două ori mai redusă comparativ cu rulajul de joi, de 12,5 milioane lei (2,9 milioane euro).

O lichiditate inferioară celei de vineri a fost înregistrată la 29 aprilie, însă atunci mai multe de jumătate dintre acţiunile listate la BVB erau suspendate de la tranzacţionare pentru întrunirea AGA de la companiile emitente. La acea dată, tranzacţiile au însumat numai 1,9 milioane lei (480.000 de euro). Citiţi mai mult despre evoluţia Bursei de Valori Bucureşti pe www.mediafax.biz