Romcard: Peste 1 milion de tranzacţii online cu cardul au fost procesate în primul semestru

Autor: Magraon Andreea 12.07.2010

În primele şase luni ale anului au fost procesate 1,2 milioane de tranzacţii cu cardul, o creştere de 100% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit reprezentanţilor Romcard, cel mai vechi jucător de pe piaţa locală de procesare a tranzacţiilor cu carduri. De asemenea, în acelaşi interval valoarea comerţului electronic cu plata online prin card bancar a atins suma de 68,5 milioane de euro, în creştere cu 60% faţă de prima jumătate a anului 2009.

În sistemul ePayment au fost procesate 1,14 milioane de tranzacţii, la o valoare de 65,5 milioane de euro.

Valoarea media a unei tranzacţii online a fost de 57 de euro în primele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2009 când valoarea medie a fost de 76 de euro.

"Turismul, telecomul şi plata utilităţilor rămân domenii cheie pentru comerţul online cu card bancar, dar, în continuare, ne aşteptăm la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment, etail şi chiar şi la apariţia unor jucători noi, din industrii mai puţin familiarizate cu această modalitate de plată. Cumpărătorii devin tot mai atenţi la raportul calitate-preţ, iar companiile sunt din ce în ce mai preocupate atât de reducerea costurilor, cât şi de gradul de satisfacţie a clienţilor lor", a mai adăugat Laurenţiu Ghenciu, director de vânzări şi marketing al GECAD ePayment.