Banca Transilvania: Colaborăm cu autorităţile pentru rezolvarea rapidă şi transparentă a acestui caz

Autor: Andrei Chirileasa 12.07.2010

Conducerea Băncii Transilvania (TLV) a anunţat că acordă întreg suportul autorităţilor pentru rezolvarea rapidă şi transparentă a acestui caz şi că acuzaţiile care se aduc membrilor din Consiliul de Administraţie al Băncii, care ţin exclusiv de tranzacţii pe piaţa de capital, nu interferează în niciun fel cu activitatea normală a băncii.

"Banca Transilvania a luat act de decizia DIICOT Cluj de a dispune trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se află şi domnul Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii Transilvania, pentru presupuse acţiuni legate de manipularea pieţei de capital.

Referitor la aceste acuzaţii dorim să precizăm că Banca Transilvania a aflat în data de 16 decembrie 2009 că Bank of Cyprus a achiziţionat acţiuni TLV reprezentând 9,7% din capitalul social. Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania nu are cunoştinţă de nicio acţiune rău intenţionată a vreunuia dintre membrii săi şi are încredere în probitatea morală şi profesională a tuturor membrilor săi", se arată într-un comunicat transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti.