Ionuţ Dumitru de la Raiffeisen va veghea sănătatea bugetului

Ziarul Financiar 12.07.2010

Membrii Consiliului Fiscal i-au ales ieri pe Ionuţ Dumitru şi Răzvan Stanca în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte al autorităţii.
Conducerea Consiliului Fiscal a fost aleasă cu majoritate de voturi, potrivit unui comunicat al Consiliului. Parlamentul a validat, la finele lunii iunie, pe cei cinci membri ai Consiliului Fiscal, respectiv pe Ionuţ Dumitru, din partea ARB, Răzvan Stanca - BNR, Lucian Albu - Academia Română, Tatiana Moşteanu - ASE şi Silviu Şeitan - Institutul Bancar Român. Membrii Consiliului Fiscal sunt numiţi prin hotărâre a Parlamentului pentru o perioadă de nouă ani.
Consiliul Fiscal este o autoritate independentă, compusă din cinci membri cu experienţă în domeniul politicilor macroeconomice şi bugetare, care va sprijini activitatea Guvernului şi a Parlamentului în elaborarea şi derularea politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiecţiilor bugetare şi a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu şi lung.