Dezbatere: Ţi-ai asigura locuinţa?

Ziarul Financiar 14.07.2010

După ce inundaţiile din ultimele două săptămâni au spulberat munca de-o viaţă a mii de oameni, problema introducerii asigurărilor obligatorii de locuinţe pare mai actuală decât oricând. Ar putea fi această o soluţie pentru o ţară care se pregăteşte de un cutremur devastator şi care în ultimii patru ani a stat constant în calea apelor? - o întrebare care a stârnit o nouă dezbatere în redacţia BUSINESS Magazin.

"Am auzit mulţi cunoscuţi care se declară împotriva acestor asigurări pentru că nu vor să plăteascâ şi să contribuie la un fond de care beneficiaza alţii. De fapt, această contribuţie nu este cu nimic diferită de contribuţia la sistemul public de pensii sau pentru asigurările publice de sănătate. Cine îşi imaginează că banii de pensie se duc într-un depozit personal de care nu se atinge nimeni până când respectivul iese la pensie se înşală", considerâ Ana Răduţâ.

Pe de altă parte, Râzvan Mureşan consideră că "dacă ai o casă din chirpici în albia majoră a Siretului, e greu să crezi ca îţi vei permite să plateşti o sumă care poate ajunge chiar şi la nivelul venitului tău lunar".

Citiţi mai multe şi exprimaţi-vă opinia pe www.businessmagazin.ro