Nouă acuzaţie de şantaj pentru Dan Diaconescu; Ghezea, fost director la Atac, învinuit în dosarul OTV

Ziarul Financiar 14.07.2010

Fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea este pus sub învinuire în dosarul OTV, iar patronul postului, Dan Diaconescu, este acuzat de o nouă infracţiune de şantaj, au declarat miercuri pentru Mediafax surse judiciare.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează o percheziţie, miercuri, la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, măsura fiind dispusă în dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu şi Doru Pârv, acuzaţi de şantaj.

Tot miercuri, procurorii anticorupţie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare celor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV în cazul primarului comunei Zărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

În acelaşi dosar, respectiv cel constituit în urma denunţului lui Ţârdea, era vizat şi Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicaţiei Atac la persoană. Ghezea şi-a întrerupt cooperarea cu Atac la persoană în octombrie 2009, când şi-a cesionat şi acţiunile deţinute la compania care edita publicaţia. Citiţi mai mult despre acuzaţiile aduse lui Dan Diaconescu pe www.mediafax.ro