Proprietarul restaurantelor City Grill pregateşte brutăriile BackWerk pentru franciză

Autor: Cristina Stoian 14.07.2010

Dragos Petrescu, proprietarul reţelei de restaurante City Grill, şi Daniel Mischie, care au obţinut master-franciza brutăriilor germane BackWerk prin intermediul companiei Trotter Consulting, poartă în prezent discuţii pentru acordarea acestora în sistem de franciză, urmând ca în perioada imediat următoare să fie deschise primele astfel de unităţi.

"Principalul nostru obiectiv este deschiderea de noi unităţi în regim de franciză în cele mai importante oraşe ale ţării, ca ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Timişoara, Cluj sau Constanţa. Există discuţii cu potenţiali parteneri pentru toate marile oraţe ale ţării. Urmează să facem o evaluare atentă a pieţei locale şi să identificăm cea mai bună locaţie pentru demararea afacerii', a declarat conducerea companiei. Investiţia într-o brutărie BackWerk "la cheie" variază între100.000 şi 150.000 de euro, în funcţie de mărimea magazinului şi stadiul lucrărilor de amenajare la momentul preluării spaţiului.

Prima brutările de tip discount, având conceptul de auto-servire, deschisă la începutul acestei luni de Petrescu în zona Universitate din Capitală, pe locul fostului Depozit de Calculatoare, a avut încasări zilnice de 700 de euro fără TVA. "Bonul mediu de casă ajunge la circa 9 lei, nivel asemănător cu cel din Germania", spune Mischie, care estimează vânzări lunare de 30.000-40.000 de euro pe fiecare brutărie. Anul acesta vor fi deschise alte două unităţi BackWerk, acestea urmând să fie plasate în zone cu trafic de cel putin 10.000 de persoane zilnic, ţinta de atragere a clienţilor fiind de 7-10% din total. Taxa de master-franciză, pe care o primesc germanii de la antreprenorii români este de 3% din cifra de afaceri a reţelei. Compania lui Dragoş Petrescu, care administrează şi City Grill, Caru' cu Bere şi Hanu' Berarilor, a încheiat 2009 cu afaceri totale de 12,4 mil. euro.