Isărescu: Cursul de schimb din urmă cu două săptămâni "cam" reflectă fundamentele macroeconomice

Ziarul Financiar 15.07.2010

Nivelul cursului de schimb înregistrat în urmă cu două săptămâni a "cam" reflectat fundamentele macroeconomice, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, subliniind că intervenţiile băncii centrale nu vizează un punct fix al parităţii, scrie Mediafax.

"În ceea ce priveşte cazul României, prezenţa noastră pe piaţă nu vizează numai cursul de schimb şi, iarăşi, nu avem puncte fixe. (…) Într-un fel, evenimentele de acum câteva săptămâni, cu depăşirea nivelului de 4,3 lei/euro (arată acest lucru - n.r.). Nu ne cantonăm într-un punct fix, avem zone în care considerăm cursul într-un relativ echilibru la momentul respectiv", a spus Isărescu.

La finele lunii iunie, leul s-a depreciat semnificativ în raport cu moneda europeană, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională reducerea pensiilor, ceea ce a adâncit incertitudinile privind situaţia economică a României. În ultimele trei şedinţe ale lunii iunie, cursul de schimb a atins niveluri maxime istorice, culminând pe 30 iunie, când a ajuns la 4,3688 lei/euro. Citiţi mai mult despre evoluţia cursului de schimb pe www.mediafax.ro