Cine mai pariază pe espressoarele de birou: grupul RTC a preluat distribuţia cafelei Polti

Autor: Mihaela Popescu 19.07.2010

Proffice, divizia de distribuţie a grupului RTC controlat de Octavian Radu, vrea să ducă brandul italian de cafea la espressor Polti în circa 15.000 de birouri. Compania a semnat recent un parteneriat cu producătorul italian care activa până acum în România prin intermediul mai multor distribuitori locali.

"Proffice are deja în portofoliu 15.000 de clienţi companii, deci un potenţial de 15.000 de clienţi pentru acest brand", au declarat reprezentanţii RTC Group.

Proffice este distribuitor de produse de birotică-papetărie, iar în 2009 a avut o cifră de afaceri de 34,3 milioane euro. Compania mizează pe o creştere de 17% a rulajelor în 2010, comparativ cu anul trecut.

Deşi încă mic, segmentul office (distribuţia în clădiri de birouri) i-a ajutat pe importatorii de cafea super premium să evite declinul vânzărilor în 2009. Două dintre cele mai vândute branduri super premium de cafea din lume, illy şi Nespresso, au reuşit să înregistreze anul trecut o creştere uşoară de afacerilor pe piaţa locală sau o stagnare la nivelul din 2008, potrivit datelor de la jucători.