Vodafone aduce iPhone 3GS în România. Orange: Doar noi îl vindem oficial

Autori: Sabin Popescu , Adrian Seceleanu 20.07.2010
Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a introdus începând cu data de 19 iulie în ofertă Apple iPhone 3Gs, unul dintre cele mai căutate modele de smartphone-uri de pe piaţă, potrivit datelor furnizate telefonic de mai mulţi agenţi de vânzări ai companiei. Ulterior, agenţii de vânzări au transmis şi pe e-mail oferta detaliată pentru achiziţia Apple iPhone 3GS de la Vodafone România.

Apple iPhone, telefon care era până acum disponibil doar prin intermediul rivalilor de la Orange, nu apare momentan în oferta de pe site-ul oficial al companiei. În absenţa unor detalii oficiale din partea Vodafone România, nu este clar care este exact canalul prin care operatorul a adus mobilul în România: în urma unui parteneriat direct cu Apple, sau prin achiziţia de la distribuitori. Vodafone vinde iPhone pe alte pieţe.

Unul dintre agenţii de vânzări ai Vodafone, care lucrează doar cu clienţii companii, a susţinut în cadrul unei convorbiri telefonice că operatorul ar fi semnat un acord direct cu Apple.

"Pe fondul cererii foarte ridicate pentru acest tip de telefon, am încheiat un contract direct cu Apple pentru comercializarea iPhone 3GS", a precizat un reprezentant al departamentului de relaţii cu clienţii companii al Vodafone.

Potrivit sursei menţionate, oferta iPhone 3GS este valabilă pentru clienţi noi, atât persoane fizice, cât pentru persoane juridice.

Pachetul include un abonament de voce Vodafone Complet şi 500 MB trafic internet la viteze de până la 7,2 Mbps.

Preţurile terminalului variază în funcţie de abonamentul încheiat şi sunt următoarele:
Vodafone Complet 800 - 449 de euro;
Vodafone Complet 1000 - 399 de euro;
Vodafone Complet 1500 - 349 de euro;
Vodafone Complet 2000 - 249 de euro.

Însă, pe de altă parte, la call center-ul dedicat persoanelor fizice reprezentanţii companiei au precizat că Apple iPhone nu există în oferta operatorului. "Nu avem în ofertă telefoane mobile Apple", au spus agenţii de la call-center-ul dedicat persoanelor fizice.

Reprezentanţii Vodafone România nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţiile oferite de agenţii de vânzări.


Cum arată oferta iPhone transmisă pe email de agenţii de vânzări ai Vodafone

Pe forumul Softpedia mai mulţi utilizatori au publicat, începând cu data de 16 iulie, informaţii privind apariţia iPhone în oferta operatorului.

Compania de telefonie mobilă ar putea anunţa oficial miercuri 21 iulie lansarea iPhone.

Reprezentanţii Orange România spun, pe de altă parte, că relaţia companiei cu Apple nu s-a schimbat. "Orange e singurul operator care comercializează oficial iPhone în România", au precizat pentru ZF reprezentanţii operatorului.