Reprezentanţii Planorama: Decizia tribunalului de a intra în insolvenţă este o eroare. Ne-am achitat datoria faţă de acel client

Autor: Cristi Moga 21.07.2010

Dezvoltatorii proiectului Planorama, firma israeliană Euro Habitat, care a intrat recent în insolvenţă, apreciază că decizia tribunalului de la sfârşitul lunii iunie reprezintă o eroare, în condiţiile în care datoria faţă de cumpărătorul care ceruse deschiderea procedurii a fost achitată.

"Este mai mult decât regretabil faptul că tribunalul a luat această decizie bazându-se pe cererea unei singure cliente faţă de care S.C. Euro Habitat SRL şi-a achitat integral datoria încă din data de 18.06.2010. De asemenea este de regretat faptul că S.C. Euro Habitat SRL nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă de existenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti şi de aceea nu şi-a putut exercita dreptul legal la apărare", spun reprezentanţii Euro Habitat.

Împotriva firmei Euro Habitat sunt deschise zeci de dosare pentru deschiderea procedurii de insolvenţă, majoritatea conexate la dosarul 5873/3/2009, pentru care următorul termen de judecată este 9 septembrie 2010.

"Conform opiniei consultanţilor legali ai companiei, decizia tribunalului este o eroare având în vedere faptul că debitul a fost achitat integral către clientă înainte de pronunţarea deciziei şi singura cale legală de a schimba această decizie este prin recurs".

Între timp, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă activitatea pe şantierul Planorama a fost din nou oprită. Activitatea poate fi reluată doar cu acceptul administratorului judiciar, care conform informaţiilor existente, este în prezent în concediu.