Intercapital vede titlurile FP la 0,87 lei

Autor: Andrei Chirileasa 26.07.2010

AnaliŞtii firmei de brokeraj Intercapital Invest au evaluat titlurile Fondului Proprietatea (FP) la 0,873 lei, nivel dublu faţă de preţurile la care se tranzacţionează în prezent titlurile fondului, care sunt cuprinse între 0,35 şi 0,45 de lei. În ianuarie, Intercapital Invest evalua titlurile Fondului Proprietatea la 0,723 lei.
Analiştii firmei de brokeraj estimează că activele fondului valorează în prezent puţin peste 12 mld. lei (2,8 mld. euro), cele mai valoroase participaţii fiind pachetul de 20% din OMV Petrom (SNP), evaluat la 4,38 mld. lei (1,03 mld. euro), şi participaţiile de câte 15% din Hidroelectrica şi Romgaz, companii nelistate, evaluate la 1,8 mld. lei, respectiv 788 mil. lei.
Raportul Intercapital vine în contextul în care firma de brokeraj a lansat săptămâna trecută o ofertă publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) prin care încearcă să strângă de la investitorii de pe Bursă între 2 şi 8 milioane de lei pentru un fond de investiţii, iFond, care va investi 50% din active în acţiuni ale Fondului Proprietatea.
Intercapital mizează că după listarea Fondului Proprietatea la Bursă, preţul acţiunilor se va apropia de valoarea lor reală, aceasta fiind o oportunitate de câştig pentru cei care cumpără în prezent acţiuni la preţuri mult mai reduse. Titlurile Fondului Proprietatea se tranzacţionează în prezent în condiţii netransparente, prin anunţuri la mica publicitate.