Cristi Borcea face 20 de milioane de euro din transportul de carburanţi

Autor: Roxana Petrescu 26.07.2010

Cristi Borcea (desen), unul dintre acţionarii clubului de fotbal Dinamo, cunoscut şi pentru afacerile pe care le-a derulat în domeniul petrolier (grupul Crimbo), a bifat anul trecut afaceri de 20,3 milioane de euro, cu 13% mai mult comparativ cu anul 2008, în dreptul companiei Transpeco Logistics&Distribution, un business specializat în transportul produselor petroliere. Compania Transpeco Logistics&Distribution în care Borcea deţine 50% din acţiuni a lucrat anul trecut cu o marjă de profit brut de aproape 50%, deşi condiţiile de piaţă au fost potrivnice comerţului cu benzină şi motorină, vânzările de carburanţi scăzând cu circa 6%.
"Transpeco Logistics & Distribution execută prestaţii de specialitate în întreaga ţară pentru marile societăţi româneşti de producţie şi comerciale în domeniul petrolier care sunt Petrom, OMV şi Rompetrol", spun reprezentanţii Transpeco Logistics&Distribution pe site-ul companiei.
Nici reprezentanţii Transpeco, firmă desprinsă din Petrom în 2007, nici Cristi Borcea nu au putut fi contactaţi pentru detalii până la închiderea ediţiei.
Borcea a mai pus pe picioare distribuitorul de gaz petrolier lichefiat Crimbo Gas, o afacere care a fost vândută în două etape. Partea de autogaz a intrat în portofoliul Rompetrol Gas, divizia de GPL a grupului petrolier Rompetrol, în timp ce partea de butelii a fost vândută către olandezii de la SHV, un alt grup de profil în urmă cu doi ani.