Dan Şucu preia rolul de bancher pentru clienţii săi

Autor: Ioana David 27.07.2010

Magazinele Mobexpert, afacere controlată de omul de afaceri Dan Şucu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, vând începând cu această lu nă mobilă în rate cu dobândă zero, ca parte a strategiei de resuscitare a vân zărilor care au intrat în al doilea an de scă dere.
Mobexpert este primul retailer care vine cu o strategie agresivă de vânzare în rate pe piaţa mobilei, în condiţiile în care până acum majoritatea jucătorilor au mers pe promoţii agresive, dar care nu au reuşit să întoarcă trendul de scădere care se manifestă în întreaga industrie.
"Sin gura soluţie pe care o văd este să preluăm noi costurile clientului (cu dobânda - n. red.) într-un fel sau altul, de a le micşora substanţial pentru a putea debloca situaţia. Este greu pentru un client să discute cu banca, dar este mai uşor pentru un retailer ca noi să negociem un cost. Astfel că am luat iniţiativa de a interveni direct. Pentru anumite valori de cum pă rături (8.000 lei - n. red.) ne putem per mi te noi să plătim costul de dobândă", a spus Şucu. Oferta Mobexpert se aplică numai creditelor care se întind pe o perioadă de 12 luni. Şeful companiei spune că s-a inspirat din modelul Prima Casă şi a negociat cu BRD nivelul dobânzii.
Grupul a rulat anul trecut afaceri de 115 mil. euro, în scădere comparativ cu nivelul de 169 mil. euro din 2008.