Acum este momentul să vă asiguraţi maşina: reducerile la Casco ajung şi la 25%

Autor: Angela Placinta 29.07.2010

Asigurătorii au început un adevărat război al ofertelor pentru asigurarea auto Casco în ultimele săptămâni, oferind reduceri chiar şi de 25% de la preţul de bază, pentru a atrage clienţi noi şi a-şi resuscita vânzările.

De competiţia tot mai ridicată dintre asigurători pot profita proprietarii de maşini, care au posibilitatea acum să încheie această asigurare la un preţ mai mic.

De exemplu, Generali Asigurări oferă în această perioadă o reducere de până la 15% clienţilor care încheie asigurarea Casco. Oferta este diferenţiată în funcţie de marca maşinii: pentru Volkswagen sau Skoda reducerea este de 15%, pentru Ford sau Hyundai - de 12%, iar pentru restul maşinilor - de 7%. Astfel, dacă pentru un Opel Astra cu motor de 1,4 litri o asigurare Casco are în mod normal o primă de 600-700 de euro pe an (la o valoare asigurată de 11.000 de euro), cu reducerea de 7% aceasta ajunge la 558-651 de euro.

Asigurarea Casco acoperă riscuri ca incendiu, explozie, trăsnet, furt total sau parţial, avarii accidentale, evenimente naturale şi evenimente socio-politice.

O altă companie care oferă reduceri este BCR Asigurări, care pentru bugetari ajung la 25%. Scăderea de preţ este de 15% dacă numai asiguratul lucrează la stat şi de 25% dacă şi soţia/soţul asiguratului este bugetar.

De asemenea, compania a lansat recent o nouă asigurare Casco (Casco Plus), pe care o vinde până la sfârşitul lunii septembrie cu o reducere de 20% faţă de preţul de bază. Pe lângă acoperirea riscurilor de avarii şi furt şi a cheltuielilor medicale în caz de accident, poliţa acoperă şi asistenţa rutieră în toată Europa, Rusia (partea europeană) şi Turcia. Suma asigurată poate varia între 5.000 şi 100.000 de euro, iar cotaţia de primă se ridică la 6% din aceasta, dar cu reducerea de 20% coboară la 4,8%. Pentru o maşină de 10.000 de euro, prima este acum de 480 de euro pe an, dar începând cu luna septembrie, când se încheie perioada promoţională, preţul va creşte la 600 de euro.

Poliţa poate fi încheiată numai de persoane fizice sau persoane fizice autorizate, pentru maşini care nu sunt mai vechi de patru ani.

De obicei, asigurătorii practică o franşiză de 100 de euro la poliţa Casco. Franşiza reprezintă partea din pagubă pe care trebuie să o suporte asiguratul în cazul în care se produce unul din riscurile cuprinse în poliţă.

Şi Ardaf promovează un produs Casco cu prime mai scăzute, dar cuantumul reducerii este determinat de caracterisicile fiecărui client în parte.

Odată cu criza, asigurătorii au devenit mai flexibili, clientul având posibilitatea să îşi aleagă riscurile pe care vrea să le asigure. Dacă alege mai puţine riscuri, plăteşte o primă mai mică. De exemplu, Groupama a lansat un produs Casco mai personalizat. Poliţa are cinci variante: Mini, Midi, Grand, Total şi Total Plus. Mini acoperă cele mai puţine riscuri şi are cea mai redusă primă, iar Total Plus are cele mai multe riscuri incluse şi cea mai mare primă. Cea mai ieftină poliţă acoperă dezastrele naturale, incendiul, explozia, costurile pentru limitarea daunelor şi daune cauzate de terţe persoane.

În primele luni din acest an multe companii de asigurări au înregistrat scăderi de două cifre ale vânzărilor de poliţe Casco.