Cum poţi să te recalifici pentru a obţine un job în companiile de IT

Autori: Adelina Mihai , Magraon Andreea 01.08.2010

Persoanele care vor să se recalifice pentru a obţine un job într-o companie de IT fără a fi terminat o facultate de specialitate trebuie să urmeze cel puţin cursuri în urma cărora să obţină certificări sau diplome de atestare în utilizarea a diverse tehnologii.



Există două specializări din do­meniul IT spre care se pot o­rien­ta absolvenţii care nu îşi găsesc locuri de muncă sau angajaţii care vor să se recalifice într-o altă industrie: fie spre IT Hardware (ad­ministrare şi întreţinere de reţele), fie IT Software (programare şi dezvoltare de softuri). Dacă pentru segmentul hardware recalificarea este mai facilă, pentru că este suficient ca persoana respectivă să aibă abilităţi tehnice (native sau dezvoltate), o reorientare profesională către software e mai puţin probabilă, întrucât învăţarea unor limbaje de programare necesită anumite competenţe.

"Am avut angajaţi pe partea de hardware care au absolvit Facultatea de Petrol şi Gaze. Pentru reorientarea spre hardware, angajaţii trebuie să aibă abi­li­tăţi practice, să fie pricepuţi la reţe­lis­tică, competenţe pe care le pot dobândi în urma unor cursuri de administrare de reţele. Sunt puţin mai rezervată în ceea ce priveşte reo­rientarea spre par­tea de software, întrucât angajaţii din acest domeniu trebuie să aibă o minte logică şi să aibă cunoştinţe de bază de matematică", susţine Greta Chetreanu, directorul de resurse umane al furnizorului de soluţii IT Vector Consulting.
Joburile în IT sunt printre cele mai căutate, mai ales pentru că aduc venituri mai mari comparativ cu alte industrii. Pe site-ul de recrutare eJobs există în prezent peste 2.100 de joburi în domeniul IT, în timp ce băncile sau firmele de publicitate şi relaţii publice au doar câteva sute de joburi disponibile, deşi concurenţa la facultăţile de afaceri sau comunicare este comparabilă cu cea de la Politehnică. În luna mai, salariul mediu net pe economie a fost de 340 de euro, în timp ce în IT valoarea a fost de peste două ori mai mare, de 735 de euro net, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.
Cel mai bine plătiţi angajaţi din IT sunt dezvoltatorii de software, care pot obţine un salariu de până la 3.500 de euro net pe lună, fără să aibă funcţie de conducere. Pentru un specialist în hardware, care se ocupă de reţe­lis­tică, salariul variază între 600 şi 1.200 de euro net pe lună. Silviu Hotăran, fostul CEO al Microsoft România, este de părere că nu studiile contează atunci când vrei să te reorientezi. "La Microsoft am avut oameni foarte buni, care nu aveau studii în domeniul IT. Salariul şi faptul că este un domeniu de viitor nu sunt motive suficiente pentru o reprofilare, cel mai important este să ai pasiune", spune Hotăran, care în prezent este general manager al firmei de training Gustav Kaser Training In­ter­national (GKTI) Semper Human.
Pe de altă parte, recruiterii spun că fără o înclinaţie spre profilul real e greu să lucrezi în IT. "Anga­jatorii din IT solicită cel mai mult absol­venţi de Politehnică sau de Matematică şi chiar de Construcţii, care dezvoltă anu­mite sisteme şi limbaje de programare. Rare sunt cazurile în care candidaţii să nu aibă studii în domeniu şi care să-şi fi dezvoltat pasiunea spre IT în timpul liber", susţine Alexandra Urşeanu, business development manager în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Hart Human Resource Consulting.
"Sunt şi joburi care nu necesită neapărat un background tehnic", spune Oana Bucău, mar­keting manager al Endava România, com­panie specializată în furnizarea de servicii IT. "Din experienţa noastră, nu sunt foarte frec­vent întâlnite situaţiile în care tinerii de peste 25 de ani care au absolvit o facultate se reo­rientează spre o alta cu specializare în IT. Am avut câţiva angajaţi care au făcut acest lu­cru, dar sunt excepţii. Mai mult, nu sunt cursuri de specializare care să permită o calificare în scurt timp pentru a lucra în domeniul software dacă ei nu au de la început un background tehnic."
La rândul său, Mihaela Dan, director de HR în cadrul producătorului de soft de se­cu­ritate BitDefender, recomandă ca tinerii să ur­meze de la început cursurile unei facultăţi cu profil IT. "Acest lucru îi va ajuta să-şi dezvolte gân­direa logică, analitică şi să înveţe teoria de ba­ză, care îi va ajuta apoi să se adapteze rapid." Pe de altă parte, pentru furnizorul local de soft şi servicii IT TotalSoft, la angajare nu diploma este pe primul loc în procedura de evaluare. "Cei mai performanţi angajaţi pe care îi avem sunt cei pasionaţi de domeniul calculatoarelor. Evaluăm bagajul de cunoştinţe tehnice, dar în primul rând căutăm să ne dăm seama cum s-ar integra candidatul într-un mediu de lucru creativ şi dinamic", spune Daniel Ionescu, strategy & marketing director în cadrul companiei.