Belgienii de la BelRom vor să construiască un mall la Electroputere Craiova

Autor: Cristi Moga 01.08.2010

Acţionarii companiei belgiene BelRom, care a finalizat pe piaţa locală cinci parcuri comerciale în urma unor investiţii de circa 300 de milioane de euro, au început procedurile de avizare pentru transformarea unor hale din cadrul platformei industriale Electroputere Craiova în centru comercial, denumit Electroputere Shopping Center.

Reprezentanţii firmei constructoare de locomotive Electroputere Craiova, compania Al Arrab, au solicitat Primăriei Cra­iova eliberarea unui cer­tificat de urbanism în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care o serie de construcţii industriale de pe un teren de 15,3 ha să fie transformate în spaţii comerciale.

Solicitarea este făcută în numele firmei K&S Electric Power Point, controlată de două vehi­cule (Holdekor şi Carpa Holding), care deţin şi alte proiecte ale companiei belgiene BelRom.

Centrul comercial din Craiova ar urma să aibă atât magazine de îmbrăcăminte, cât şi un magazin de bricolaj şi unul de articole sportive, potrivit documentaţiei de pe site-ul Primăriei Craiova.

"În proiectul realizării Electroputere Shopping Center noi nu vrem să demolăm nimic decât anexele care se găsesc acolo. În rest, vom amenaja acele hale de la Electroputere, care vor fi însă adaptate la zilele noaste", a declarat pentru Mediafax Adrian Turhină, office project manager al Electroputere Shopping Center, care susţine că investiţia de la Craiova se ridică la 45 mil. euro.

La Craiova însă au mai fost începute în ultimii ani lucrări la alte două malluri - West Gate şi Adora Mall - însă construcţia acestor pro­iecte a fost suspendată ca urmare a dificultăţilor de închiriere şi finanţare a unor mari proiecte comerciale.

Pe de altă parte, belgienii de la BelRom au realizat pe piaţa locală proiecte mai simple şi mai ieftine - parcuri comerciale cu hipermarket, magazine de bricolaj, mobilier şi o galerie cu 50-60 de magazine - care pot fi mai uşor de finanţat în această perioadă. Belgienii au finalizat astfel de proiecte în Sibiu, Târgu-Mureş, Brăila, Focşani şi Bacău, primele trei proiecte fiind vândute pentru circa 240 de milioane de euro.