Profitul net al BRD a scăzut cu 13,7% în primul semestru, la 367 mil. lei

Ziarul Financiar 02.08.2010

Profitul net al BRD - Groupe Société Générale (BRD) a scăzut cu 13,7% în primul semestru, la 366,9 milioane lei ( 88,4 milioane euro), de la 425,2 milioane lei în intervalul similar din 2009, iar activele au crescut cu 4,9% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 48,3 miliarde lei, scrie Mediafax Business.

Activele totale ale băncii la situau la finele lunii decembrie a anului trecut la 46,3 miliarde lei.

Costul net al riscului a crescut în ianuarie-iunie cu 53,9%, la 628 milioane lei ( 151 milioane euro), comparativ cu 408 milioane lei în acelaşi interval din 2009.

"Activitatea băncii este afectată de prelungirea crizei economice, care se traduce în mediul bancar printr-un ritm scăzut al cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat al costului net al riscului. Eficienţa operaţiunilor BRD a fost susţinută de măsurile interne de control al cheltuielilor, care au contribuit la obţinerea unui foarte bun raport cost-venit. Rentabilitatea activităţii bancare, în general, a rămas la un nivel superior mediei sistemului bancar, iar performanţele operaţionale - creşterea venitului net bancar - reprezintă o dovadă a faptului că modelul de business al băncii este unul viabil, care dă rezultate chiar în circumstanţele unei crize economice prelungite", a declarat în raport preşedintele - director general al BRD - Groupe Société Générale, Guy Poupet. Citiţi mai mult despre rezultatele financiare ale BRD pe www.mediafax.biz