Olandezii de la Den Braven vor dublarea businessului pe piaţa locală după schimbarea acţionariatului

Autor: Catalin Lupoaie 02.08.2010

Grupul olandez Den Braven, cu afaceri anuale de 400 mil. euro pe piaţa de izolanţi pentru construcţii, şi-a bugetat până în 2013 dublarea cifrei de afaceri de pe piaţa românească până la circa 60 mil. euro, după ce două fonduri de investiţii din Olanda, Egeria şi Wagram, au preluat recent pachetul majoritar de acţiuni de la proprietarul companiei, Cees den Braven. Reprezentanţii companiei nu au dorit să facă publică valoarea tranzacţiei şi pachetul de acţiuni vândut.

Previziunea privind dublarea businessului a fost calculată luând în calcul investiţiile pe care le vor face olandezii pe piaţa locală pentru extinderea capacităţilor de producţie şi lansarea de noi produse.

"Preluarea grupului Den Braven de către nişte giganţi financiari, cum sunt Egeria şi Wagram, companii care dispun de resurse financiare extrem de solide, reprezintă o garanţie pentru dezvoltarea ulterioară a grupului şi, implicit, a activităţilor din România. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu noii acţionari majoritari şi cu noul CEO al grupului, domnul Geert Jansen, am primit asigurări că în perioada următoare se va investi în extinderea capacităţilor fabricii din România, astfel ca în următorii trei ani să atingem o cifră de afaceri de circa 60 de milioane de euro, respectiv un nivel dublu faţă de cel de 30,8 milioane de euro, înregistrat in 2009", a declarat Adrian State, directorul general al Den Braven România.

Compania este singurul producător de spume poliuretanice, hotmelt şi sisteme de spumă poliuretanică rigidă pentru termo-fono-hidro izolaţii în construcţii de pe piaţa românească. Den Braven a investit până în prezent circa 20 milioane de euro într-o fabrică situată în localitatea Buftea, lângă Bucureşti şi deţine o cotă de piaţă de 50%, potrivit propriilor estimări.
Grupul Den Braven, înfiinţat in Olanda, în anul 1974 , de către fostul actionar, Cees den Braven, deţine 11 unităţi de producţie la nivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări, fiind specializat în producţia şi distribuţia izolanţilor profesionali pentru construcţii, industria geamului termoizolant şi auto, precum şi pentru utilizatorii casnici.