Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă pe un câmp din Argeş. Şeful ISU: Nu ştiu de unde erau, deci n-am trimis pe nimeni acolo

Ziarul Financiar 03.08.2010

Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, pe un câmp din zona localităţii argeşene Vulpeşti, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş precizând că situaţia nu impune intervenţia pompierilor, scrie Mediafax.

Cele două elicoptere sunt aparate de zbor israeliene de transport tip CH-53, care au participat la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 şi care se aflau în zbor de repatriere, a anunţat MApN.

Potrivit Ministerului Apărării, cele două elicoptere israeliene de transport tip CH-53 au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regim de urgenţă, pentru o escală tehnică, în zona localităţii Vulpeşti din judeţul Argeş.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, colonel Ion Popa, declara că marţi dimineaţă a fost primit de către jandarmi un apel de urgenţă din partea unor localnici din satul Vulpeşti, comuna Buzoieşti, localitate situată în sudul judeţului Argeş, aceştia spunând că au văzut două elicoptere care au aterizat pe un câmp din apropiere.

"Am fost informaţi de către centrul de comandă al acestor elicoptere că nu sunt probleme deosebite şi ne-au transmis că nu au nevoie de ajutorul nostru. Nu pot să precizez de ce provenienţă sunt cele două aparate de zbor care au aterizat pe câmp. În consecinţă, nu am trimis forţe de intervenţie la faţa locului", declara şeful ISU Argeş.

Citiţi mai mult despre aterizarea de urgenţă a celor două elicoptere israeliene pe www.mediafax.ro