Cele mai importante ştiri locale de business - 4 august

Autor: Andreea Mioara Neferu 04.08.2010

Craiova

Primăria Craiova scoate la licitaţie elaborarea studiilor şi documentaţiei tehnice pentru reamenajarea parcurilor şi grădinilor publice din Bănie, între care şi celebrul Parc "Nicolae Romanescu", al cărui proiect a fost medaliat cu aur la Paris în 1900. Reamenajarea acestor parcuri şi grădini va fi suportată din fonduri europene în proporţie de 98%, prin Programul Operaţional Regional, Axa 1, poli urbani de creştere. Execuţia este estimată la 54 de milioane de lei.

Sursă: Gds.ro (Gazeta de Sud)

Cluj Napoca

Terenurile din Cluj Napoca au în prezent preţuri cuprinse între sub 100 şi peste 1.000 de euro/mp. Preţurile ajung la 500 euro/mp pentru terenurile din Andrei Mureşanu sau Gruia sau pot chiar să depăşească acest nivel pentru proprietăţi din centru. În Bună Ziua, Câmpului sau Becaş cumpărătorii interesaţi pot găsi preţuri de sub 100 de euro/mp.

Sursă: Ziuadecj.ro

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca, cu oferte pe Imobiliare.ro, au crescut uşor în iulie, cu 0,1%, conform celei mai recente analize a portalului. Valoarea a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu până la 4,7%.

Sursă: Ziuadecj.ro

Timişoara

S-a decis formula de restructurare impusă de Guvern Primăriei Timişoara. Astfel, consilierii locali au stabilit să taie de pe listă cele 546 de posturi care oricum erau vacante şi vor pune pe liber 209 oameni care sunt angajaţi în acest moment în instituţie.

Sursă: Agenda.ro (Agenda Timişoara)

Primarul Gheorge Ciuhandu i-a sfătuit pe aleşii timişoreni să decline invitaţia în China pe care municipalitatea a primit-o din partea Guvernului Popular Municipal din Taizhou."Costurile sunt prea mari", a apreciat edilul-şef, şi nu este cazul ca banii publici să fie cheltuiţi pe astfel de deplasări.

Sursă: Renasterea.ro (Renaşterea Bănăţeană)

Oradea

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au efectuat 33 de acţiuni de inspecţie şi control, atât în domeniul igienei şi sănătăţii publice veterinare, cât şi în domeniul sănătăţii animalelor. Verificările s-au soldat cu amenzi, dar şi confiscarea, în vederea distrugerii, a 160 kg produse alimentare.

Sursă: Crisana.ro

Braşov

Câteva zeci de angajaţi ai companiei braşovene care asigură termoficarea în municipiu - CET SA - au protestat, ieri dimineaţă, solicitând directorului general, Florin Cuţitei, explicaţii cu privire la posibilitatea de a-şi pierde locurile de muncă în condiţiile în care din toamnă activitatea de producere a agentului termic va fi preluată de o companie privată.

Sursă: Bzb.ro (Bună Ziua Braşov)

Seria nouă a "Gazetei de Transilvania", deschisă de numărul tipărit sub gloanţe, apărut în 23 decembrie 1989, se întrerupe la ediţia 5746, într-o conjunctură economică nefavorabilă presei scrise şi nu numai.

Sursă: Gtbv.ro (Gazeta de Transilvania)

Constanţa

Începând din această toamnă, turiştii care doresc să ajungă în sudul litoralului vor putea evita municipiul Constanţa dacă optează pentru drumul de descărcare a traficului rutier de pe drumul naţional care face legătura între Cernavodă şi Constanţa. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a demarat săptămâna trecută lucrările de reabilitare a drumurilor care fac legătura directă între Medgidia şi sudul litoralului.

Sursa: telegrafonline.ro

Constănţenii doresc să lucreze în străinătate. Judeţele care au cele mai mari rate ale şomajului din România nu sunt, în ciuda aşteptărilor, cele care dau şi cele mai multe cereri de căutare a unui loc de muncă în străinătate. Pe lângă Bucureşti, cei mai mulţi doritori de muncă în străinătate provin din: Constanţa (9,5%) şi Prahova (4,9). În acelaşi timp, judeţele din România cu cele mai ridicate rate ale şomajului sunt: Vaslui (13,9%), Mehedinţi (12,3%) şi Teleorman (12,1%). Românii care pleacă în străinătate aleg să muncească în domenii cum ar fi: construcţii, agricultură, industrie şi turism.

Sursa: replicaonline.ro

Brăila

Deşi sezonul reducerilor a început oficial pe 1 august, rafturile magazinelor sunt pe jumătate golite de brăileni. Preţurile hainelor de vară sunt reduse cu până la 80%.

Sursa: obiectivbr.ro

Sibiu

Obi va deschide un magazin la Sibiu peste trei săptămâni, iar acesta va fi primul din cadrul viitorului centru comercial Prima Shopping Center. Magazinul de la Sibiu va fi al şaselea din reţeaua Obi România, după cel de la Ploieşti, deschis în aprilie.

Sursa: turnulsfatului.ro

În toamna acestui an, în municipiul Sibiu va fi deschisă prima parcare privată, creată doar pentru a deservi ca loc de parcare în sine. Parcarea va avea aproximativ 60 de locuri, iar accesul se va face atât pe bază de abonamente - al căror preţ va fi de circa 50 de lei, cât şi pe baza unor tichete zilnice sau pe perioade mai scurte. Investiţia nu a fost anunţată.

Sursa: turnulsfatului.ro

Suceava

Patru sate din comuna Mălini, judeţul Suceava au sistem de canalizare propriu, în urma unor investiţii realizate din fonduri europene. Proiectul obţinut de primăria Mălini prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală are o valoare de 2,4 milioane de euro. Fondurile au fost folosite pentru realizarea de reţele de canalizare şi staţii de epurare în satele Mălini, Poiana Mărului şi Suha, precum şi pentru achiziţionarea de utilaje şi echipamente pentru servicii publice.

Sursa: suceava-news.ro

Bacău

Miroslav Djermendjiev, reprezentantul permanent al acţionarului Petrochemical Holding GmbH, administratorul special al societăţii Rafo Onesti, a fost numit, ieri, 3 august, în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de director general al companiei. La Rafo a avut loc, ieri, Adunarea Generală a Acţionarilor, pentru prima dată dupa şase ani de Program de administrare judiciară, pentru a alege un consiliu de administratie.

Sursă: ziaruldebacau.ro

Pe o piaţă care a scăzut cu aproximativ 9%, societatea Pambac Bacău a reuşit să-şi conserve atât volumul, cât şi valoarea vânzărilor înregistrate în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009. La finele anului trecut, Pambac a înregistrat o cifră de afaceri de 172,4 milioane de lei. Cifra de afaceri planificată pentru anul 2010 este situată la acelasi nivel. "Cresterea de volum a fost de circa 1%", a declarat preşedintele companiei, Alin Giurea. "În termeni valorici, am înregistrat o scădere de numai 1%. Profitul pe semestrul întâi este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeasi perioadă a anului 2009."

Sursă: ziaruldebacau.ro

Iaşi

În perioada următoare, Consiliul Judeţean Iaşi va demara o licitaţie legată de atribuirea unor servicii de proiectare pentru execuţia unor drumuri de interes judeţean. Instituţia judeţeană a pus la bătaie 1,23 milioane lei pentru proiectarea a nouă drumuri judeţene, licitaţia urmând a avea loc la sfârşitul acestei saptămâni.

Sursa:bzi.ro