Românii au făcut softul care te scapă de amenzi

Autor: Magraon Andreea 04.08.2010

Compania AROBS Transilvania Software, specializată în dezvoltarea de soluţii software în domeniul GPS, a lansat o aplicaţie, SpeedTraps, care le permite şoferilor să facă schimb de informaţii din trafic. Astfel, şoferii care au iPhone, Nokia sau telefoane care funcţionează pe platforma Android, şi au conexiune la internet, vor putea semnala accidente, blocaje în trafic şi amplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile. Toate avertizările se vor putea trimite şi prin reţelele de socializarea Twitter si Facebook.

"Încercăm prin intermediul acestei aplicaţii să creăm o comunitate de şoferi, ei fiind cei care vor ajuta în acest fel la dezvoltarea reţelei. Acesta este şi motivul pentru care, în Romania, aplicaţia este gratuită" a declarat Voicu Oprean, director general al AROBS Transilvania Software.

Pentru a emite avertizări audio şi vizuale pe smartphone, aplicaţia are nevoie de conexiune la internet şi funcţia GPS sau A-GPS. Traficul estimat este de câţiva KB pe zi, în funcţie de utilizarea hărţii din aplicaţie şi de numărul de evenimente de trafic raportate.

De la lansarea pe plan extern din martie 2010, şoferii din Marea Britanie s-au arătat cei mai interesaţi de aplicaţia dezvoltată de AROBS Transilvania. Peste 15.000 de utilizatori folosesc în momentul de faţă această aplicaţie şi contribuie la schimbul de informaţii din trafic.