Noul director general găseşte Hilton în renovare şi Gucci pe lista de chiriaşi

Autor: Cristina Stoian 05.08.2010

Athenee Palace Hilton Bucureşti, deţinut de omul de afaceri George Copos, va avea din septembrie un nou director general, după încheierea mandatului de cinci ani al germanului Friedrich W. Niemann.

Schimbarea de conducere a hotelului din centrul Capitalei are loc într-un an de criză financiară, în care afacerile estimate nu anunţă un avans faţă de 2009. Anul trecut, Hilton Bucureşti a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri de circa 25% faţă de 2008, când a rulat 23 de milioane de euro.

Cu toate acestea, noul executiv, Linda Griffin, cu o experienţă de 21 de ani în cadrul companiei Hilton Worldwide, spune însă că Ňpiaţa în continuă dezvoltare din România va oferi noi oportunităţi" businessului pe care urmează să îl conducă.

Chiriile aduc venituri suplimentare la Hilton

În 2005, când a preluat funcţia de director general al Hilton Bucureşti şi Niemann a afirmat că printre obiectivele mandatului său, început în luna august, se numără îmbunătăţirea ratei de profit a afacerii, precum şi propulsarea Athenee Palace Hilton în elita hotelurilor din regiune. În cinci ani de prezenţă pe piaţa locală, Niemann a devenit unul dintre cei mai activi membri ai comunităţii expaţilor din România reprezentând industria hotelieră. Mai mult a reuşit până în 2008 să crească afacerile hotelului cu circa 21%.

Preluarea Hilton de către Linda Griffin coincide cu renovarea hotelului, proiect al cărei investiţie se ridică la 2 milioane de euro. Noul proiect implică şi atragerea brandului de lux Gucci în locul braseriei de la parterul hotelului, pe un spaţiu de circa 250 de metri pătraţi.

Noua strategie de atragere a mărcilor internaţionale de lux, poate aduce la bugetul Hilton venituri suplimentare din chirie, în condiţiile în care chiriile într-un hotel de cinci stele pot ajunge la 100 euro pe metru pătrat. Hoteluri ca JW Marriott au dezvoltat chiar şi o galerie comerciale în acre se găsesc branduri ca Louis Vuitton sau Rolex.

Joburi pe mai multe continente

Înainte de a veni în România, Linda Griffin a ocupat poziţia de Cluster General Manager în Turcia, pentru Adana & Mersin Hilton Hotels.

Primul job al noului director general al Hilton Bucureşti a fost ocupat însă în cadrul Hilton Toronto. În urmă cu 15 ani, Griffin a acceptat primul post la nivel internaţional, în Aruba, iar mai apoi până în 1999 a lucrat în Puerto Rico, Turcia, Japonia, Australia, Caraibe sau Egipt.

În 2001 a ocupat poziţia de director de operaţiuni şi mai apoi de director de Business Development al hotelului Hilton din Atena, unde a participat la renovarea şi redeschiderea hotelului. Primul post de director general l-a ocupat în 2004 în cadrul hotelului sub acelaşi brand din Istambul, iar mai apoi în cadrul Adana & Mersin Hilton.

La rândul său, Friedrich W. Niemann a renunţat la conducerea hotelului din Bucureşti pentru postul de director general în cadrul Waldorf Astoria din Berlin, primul hotel din Europa apartinând acestui brand din portofoliul Hilton Worldwide.

În prezent, brandul Hilton include peste 530 de hoteluri în 76 de ţări, planurile companiei fiind de a intra în alte patru ţări până la sfârşitul lui 2011.