Rompetrol cere CNVM despăgubiri de 50 milioane dolari pentru blocarea delistării

Ziarul Financiar 06.08.2010

The Rompetrol Group (TRG) solicită CNVM despăgubiri de 50 milioane de dolari pentru prejudiciul cauzat de blocarea delistării Rompetrol Rafinare (RRC) şi cere în continuare retragerea companiei de la bursă, informează Mediafax Business.

Grupul a depus, joi, o plângere la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care acuză "abuzuri repetate ale reprezentanţilor autorităţii şi depăşirea flagrantă a atribuţiilor conferite de lege", de la obligarea TRG la derularea unei oferte de preluare şi până la ordonanţa de suspendare a delistării Rompetrol Rafinare.

TRG menţionează, într-un comunicat emis vineri, că va utiliza toate căile legale pentru respectarea statului de acţionar/investitor în România şi îşi va apăra drepturile recunoscute de legile din România şi din Uniunea Europeană. Grupul spune că prioritatea demersurilor în justitiţe va fi recunoaşterea abuzurile repetate asupra Rompetrol.

"În acord cu prevederile legii 297/2004 şi a articolului 74 din regulamentul CNVM 1/2006, Grupul a solicitat emiterea în regim de urgenţă a unui decizii referitoare la anunţul de retragere a acţionarilor Rompetrol Rafinare, depus de TRG în data de 13 mai pe fondul finalizării ofertei publice de preluare. În urma ofertei, participaţia Grupului s-a majorat de la 75,99% la 98,63% din acţiunile Rompetrol Rafinare", se spune în comunicat.
Totodată, TRG consideră că ordonanţa prin care a fost blocată delistarea a fost emisă de CNVM cu "încălcarea flagrantă" a dispoziţiilor legii pieţei de capital şi a statutului CNVM. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.