Românii au găsit bani pentru două milioane de mobile

Autor: Adrian Seceleanu 08.08.2010

Vânzările de telefoane mobile au ajuns la aproximativ două milioane de unităţi în primul semestru al acestui an, scăderea pieţei fiind atenuată doar de segmentul telefoanelor inteligente, care reprezintă însă mai puţin de 10% din livrări, potrivit datelor Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telecom.

"Vânzările de telefoane mobile de pe piaţa locală s-au situat la aproximativ două milioane de unităţi în prima jumătate a acestui an. Telefoanele de tip smartphone au avut o creştere netă atât în procent, cât şi în număr de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", au spus oficialii Vodafone, care au estimat la 5 milioane de unităţi vânzările de mobile din România din 2009. Per ansamblu, piaţa însă a scăzut în primul semestru, potrivit estimărilor Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telecom.

"Vânzările de telefoane mobile au înregistrat o scădere valorică de aproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat previzibil având în vedere contextul economic actual." În primul trimestru vânzările de mobile scăzuseră cu 35%, la 42 mil. euro, potrivit companiei de analiză GfK România. Anul trecut, piaţa de telefoane mobile a fost de 253 mil. euro, potrivit GfK.