ZF îi mulţumeşte Ralucăi Badea pentru cei 12 ani dedicaţi ziarului

Ziarul Financiar 08.08.2010

Probabil că în vara lui 1998 când a venit la proiectul Ziarul Financiar să-şi încerce norocul în jurnalism, tocmai ieşită de pe băncile Facultăţii de Limbi Străine, Raluca Badea nu cred că se gândea prea mult că următorii 12 ani şi-i va petrece la acest ziar, va creşte cu el, va cunoaşte bucuriile şi dezamăgirile vieţii de ziarist şi va fi atât de fidelă unui brand.

Pentru Raluca, Ziarul Financiar a fost viaţa ei de zi cu zi, a muncit din plăcere aici, atât în vremurile grele, cât şi în cele bune, a apărat şi a respectat acest ziar cum puţini pot pretinde acest lucru. Într-o lume a presei în care dacă nu eşti în prim-plan, dacă nu te vezi pe sticlă este ca şi cum nu ai lucra la un ziar, ea a preferat să rămână discretă, în spatele unui calculator şi să contribuie altruist la creşterea brandului Ziarul Financiar.

Ea este una dintre cele 6 persoane care mai sunt din prima echipă a ziarului. Nu ştiu care a fost primul articol care l-a scris la ZF, probabil ceva cu guvernul Radu Vasile, dar ştiu că un deceniu întreg a avut grijă ca articolele noastre din rubrica de engleză, adică traducerea lor din română, să fie corecte şi să aibă exprimări de business în engleza la zi. Şi au fost mii de articole. Dar ceea ce a consacrat-o la ZF a fost partea de life-style, capitolul unde ZF excelează în presa românească datorită ei şi a echipei pe care a creat-o de-a lungul acestor ani. Suplimentul După afaceri, toate revistele de ceasuri, toate suplimentele de life-style, atât de la ZF, cât şi de la BUSINESS Magazin, iar acum După Afaceri Premium au fost făcute de ea. A deschis un drum prin rubrica Despre lume şi viaţă, o cronică din După Afaceri scrisă în stilul marilor ziare occientale, aşteptată săptămânal de cititorii ZF.

Nu ştiu ce îi place să facă mai mult, dar ştiu sigur că are cea mai mare bucurie umană şi profesională când face ceva. Şi se luptă ca nimeni altul să iasă un proiect, chiar dacă poate întâmpină semne de întrebare sau reticenţe. Dupa 12 ani la ZF, Raluca a decis să urmeze o altă carieră profesională, în altă parte. Pentru tot ce a făcut aici, pentru contribuţia pe care a adus-o la dezvoltarea acestui ziar, a acestui brand, Ziarul Financiar îi mulţumeşte public.