Royal Alliance Computers ţinteşte afaceri de 15 milioane de euro

Autor: Magraon Andreea 09.08.2010

Grupul de companii Royal şi Alliance Computers, cu activităţi în distribuţie şi retail online IT&C, estimează afaceri de 15 milioane de euro în acest an, a declarat pentru ZF Dan Călugăreanu, acţionar majoritar şi director executiv al companiilor.

Royal Computers, cea mai mare companie din grup, este implicată în distribuţia de echipamente IT&C, în timp ce Alliance Computers operează retailerul IT&C online magazinultau.ro.
"În primul semestru am avut afaceri în creştere cu 30%, la 26 de milioane de lei (6 mil. euro), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când am avut 20 de milioane de lei
(4,7 mil. euro)", a declarat Călugăreanu. El a adăugat că rezultatele s-au datorat colaborării cu retailerii mari, precum Cora, Carrefour sau Auchan, precum şi creşterii pe segmentul online, unde compania s-a orientat către două segmente de nişă, respectiv jocurile, consolele şi electrocasnicele.
"Am încercat să diversificăm produsele pe site. De aceea am introdus produse noi la categoriile clasice existente, dar am adus şi noutăţi. Dacă anul trecut am adus cărţi şi filme, anul acestă am introdus audiobook-uri, diverse gadgeturi şi jocuri", spune directorul Royal şi Alliance Computers.
În ceea ce priveşte activitatea în domeniul online, Călugăreanu susţine că laptopurile şi jocurile sunt cel mai bine vândute produse, având o pondere de 20-22% din totalul vânzărilor.
Preşedintele grupului susţine că majorarea TVA nu a afectat afacerile companiei. "Consider că majorarea TVA nu a fost o decizie bună, dar nu cred că ne va afecta foarte mult afacerile. La unele produse am încercat să nu creştem preţurile şi să înghiţim noi creşterea TVA", a mai spus Călugăreanu.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Aliance Computers a obţinut anul trecut un profit brut de 12.498 de euro la afaceri de
2,7 milioane de euro.
De asemenea, Royal Computers a avut în 2009 afaceri de 7,5 milioane de euro şi un profit brut de 126.408 de euro, potrivit aceleiaşi surse. Numărul total de angajaţi pentru cele două companii era anul trecut de 69 de persoane.