UPDATE: Unii clienţi din Braşov ai Credit Europe Bank au rămas fără banii din cont. Banca a început o anchetă internă

Autor: Liviu Chiru 11.08.2010

Credit Europe Bank, subsidiara locală a grupului financiar controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, este banca la care câteva zeci de clienţi din Braşov au reclamat că le-au fost golite conturile. "Am început o anchetă internă", au comentat reprezentanţii băncii.

Până în prezent au fost depuse unsprezece sesizări de către clienţi ai băncii care au reclamat că li s-au golit conturile, însă numărul reclamaţiilor continuă să crească, a spus Ionel Spătaru, comisarul şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, conducerea băncii a depus plângere penală împotriva unei angajate, care ar fi responsabilă pentru prejudiciul creat. Paguba se ridică la peste un milion de lei.

Conform sursei citate, până în prezent au fost verificate şase dintre reclamaţii, stabilindu-se că prejudiciul creat titularilor de cont este de peste un milion de lei, cea mai mare sumă sustrasă din contul unei persoane fiind de 70.000 de euro.

Spătaru a spus că reprezentanţii băncii au depus plângere penală împotriva unei angajate a unităţii, care ar fi responsabilă de prejudiciul creat.