Mandat de arestare pentru directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank Braşov

Ziarul Financiar 13.08.2010

Otilia Negrilă, directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank Braşov, acuzată că a efectuat operaţiuni în conturile unor clienţi, fără ştiinţa acestora, pentru a-şi însuşi banii din conturi şi a emis în fals ordine de plată pentru a justifica lipsa sumelor a fost arestată preventiv, vineri, scrie Mediafax Business.

Tribunalul Braşov a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele Otiliei Negrilă. Negrilă a făcut recurs la decizia magistraţilor. Otilia Argentina Negrilă fusese reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de acces neautorizat într-un sistem informatic, fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi delapidare, conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Procurorii au stabilit că Negrilă, în calitate de director operaţiuni în cadrul Credit Europe Bank - Sucursala Braşov, "a efectuat cu intenţie în sistemul informatic al băncii operaţiuni pe conturile unor clienţi (transferuri, schimburi valutare, ridicări de numerar), fără ştiinţa acestora, în scopul însuşirii sumelor de bani din aceste conturi, a emis în fals ordine de plată şi extrase de cont pentru a justifica tranzacţiile şi sumele lipsă şi a indus în eroare şi păgubit clienţii băncii în privinţa convenţiilor de depozit încheiate".