Banca lui Blidar şi-a lansat oferta de creditare

Autor: Liviu Chiru 18.08.2010

Banca Feroviară, controlată de omul de afaceri Valer Blidar care deţine şi Astra Vagoane Călători Arad, a lansat ieri oficial o ofertă de creditare, la un an după ce a obţinut licenţa de funcţionare de la BNR. În paralel, banca a inaugurat două agenţii la Arad, ajungând astfel să opereze şase unităţi teritoriale.

"În principal, vom merge către parteneri de afaceri ai acţionarului majoritar, în domeniul feroviar", au comentat pentru ZF reprezentanţii băncii. Oferta de creditare include însă şi produse cu destinaţii generale, atât pentru clienţii persoane fizice şi companii, dar şi produse de garantare a tranzacţiilor derulate de clienţii băncii. Până acum banca s-a concentrat pe atragerea de resurse de la clientelă, pe care le va utiliza pentru finanţarea activităţii de creditare.

"Noi am pornit pe acest drum din cauza comportamentului neprietenos şi arogant al băncilor străine, practicând comisioane şi dobânzi mari, mult peste cele practicate de băncile-mamă în ţările lor", a spus ieri Valer Blidar la deschiderea unităţilor din Arad, citat de Mediafax.

El deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Admi­nis­traţie al Băncii Feroviare. Conducerea executivă este asigurată de Petre Tulin, director general, şi Laurenţiu Bouleanu şi Cornelia Barbu, ca directori general, adjuncţi. Potrivit unor surse din piaţă, Jean Andronie, fost vicepreşedinte responsabil de segmentul corporate la BCR, cea mai mare bancă locală, ar urma să se alăture echipei de conducere la Banca Feroviară. Reprezentanţii băncii au spus că în prezent Andronie nu este angajat al băncii, fără să ofere alte comentarii pe marginea acestor informaţii.

Petre Tulin, care în trecut a fost director în BNR şi a condus HVB Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe, a spus ieri la Arad că reţeaua teritorială a Băncii Feroviare va continua să fie extinsă, urmând să ajungă la zece unităţi într-un orizont de şase luni.