Partidul aflat la guvernare în Ungaria creşte în popularitate după ce a renunţat la FMI

Ziarul Financiar 22.08.2010

Atitudinea dură a guvernului ungar în raport cu FMI şi ceilalţi creditori externi şi refuzul de a introduce măsuri de austeritate şi de a iniţia o reformă fiscală structurală dură consolidează partidul Fidesz în sondaje, care se bucură de un scor de 63% înainte de alegerile locale din octombrie, scrie Mediafax Business.

Suspendarea discuţiilor cu FMI şi refuzul Ungariei de a introduce măsuri de austeritate nu sunt văzute bine pe pieţele financiare, dar electoratul pare că este mulţumit de guvernanţi, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Partidul Fidesz a fost de multe ori criticat de unii analişti pentru comunicarea "imperfectă" cu pieţele, pentru întreruperea discuţiilor cu FMI şi pentru tonul dur adoptat in discuţiile cu UE privind modul în care sunt raportate datoriile de stat la Bruxelles.

Potrivit celui mai recent sondaj din Ungaria, sprijinul public pentru partidul Fidesz este ridicat, iar premierul Viktor Orban (foto) este încă cel mai popular politician. Partidul de guvernare se bucură de sprijinul a 63% dintre alegători, în timp ce socialiştii au 17%, formaţiunea de extremă dreapta Jobbik are 14%, iar liberalii "verzi" LMP au 5%. Citiţi mai mult despre guvernarea Fidesz pe www.mediafax.biz