Scandalul drepturilor de autor

Ziarul Financiar 25.08.2010

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări legate de faptul că 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt în postura de a se prezinta lunar la ghişee cu declaraţii pentru a plăti taxe, că este vorba despre "o supoziţie", afirmând că o asemenea informaţie "nu se confirmă", scrie Gândul.

Mai mult, a reproşat presei că dezinformează, făcând afirmaţii "fără acoperire". Cum pe "masa Guvernului n-a ajuns nimic", Boc a conchis că situaţia descrisă nu există. Premierul a făcut această declaraţie la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, după ce a fost întrebat insistent de ziarişti despre noile modificări ale Codului Fiscal şi dacă e normal ca un contribuabil să se deplaseze în fiecare lună la trei ghişee pentru a da bani statului.

El i-a indicat pe miniştrii Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan ca persoane care pot oferi informaţii ce ţin de componenta tehnică, după ce în cursul zilei, la o întrebare similară, trimisese presa la aceiaşi doi "responsabili". În cursul după-amiezei, Emil Boc explicase că nu cunoaşte datele tehnice ("Aici, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor Publice vă pot da explicaţii tehnice. Eu nu pot să le confirm pentru că nu cunosc datele. Nu ştiu despre ce e vorba. Întrebaţi-l pe domnul Şeitan, sau pe domnul Vlădescu!), pentru ca spre seară să ia atitudine faţă de cei care fac afirmaţii fără acoperire. Citiţi mai multe pe Gândul.