Băncile au aprobat planul de reorganizare al Flanco

Autor: Mihaela Popescu 25.08.2010

Creditorii Flanco - dintre care cei mai mari sunt băncile ING, Unicredit Ţiriac Bank şi BRD - au votat astăzi planul de reorganizare al reţelei care vizează ieşirea din insolvenţă a companiei în maxim şase luni, potrivit unui comunicat al Flanco International.

"Aprobarea planului de reorganizare reprezintă unul dintre paşii finali înaintea ieşirii oficiale din insolvenţă. Intern, considerăm acest proces deja încheiat, Flanco fiind în acest moment o companie nouă, restructurată" a declarat Adrian Olteanu, CEO-ul Flanco.



Reţeaua a intrat în insolvenţă în luna decembrie a anului trecut, cu datorii totale de circa 60 mil. euro, iar în luna iunie a nunţat că a trecut pe profit (la nivel operaţional), după 21 de luni consecutive de pierdere.

Planul de reorganizare al Flanco, publicat anterior de Casa de Insolvenţă Transilvania, se bazează pe atragerea în acţionariat a unui investitor nou, care să facă o infuzie de capital suficient de mare pentru acoperirea datoriilor bancare ale retailerului şi pentru continuarea activităţilor reţelei de magazine.

Principalii acţionari ai Flamingo International - compania care deţine Flanco - sunt în acest moment Dan Adamescu (20%), proprietarul Unirea Shopping Center, Dragoş Cincă, fondatorul reţelei (25%), Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac (cu 5%), şi firma Midfair Management Services, care a luat anul trecut 22% din companie de la QVT Fund.