R. Moldova îşi orientează exporturile către România, după restricţiile impuse de Rusia

Ziarul Financiar 26.08.2010

Ministrul moldovean al agriculturii şi omologul său român se vor întâlni, luni, la Iaşi pentru a discuta despre relaţiile comerciale bilaterale, după ce Rusia a suspendat importurile de fructe şi legume pentru peste 100 de firme din R. Moldova, relatează Europa Liberă în pagina electronică, scrie Mediafax Business.

"Luni voi avea o întâlnire cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale din România, domnul Mihail Dumitru, la Iaşi, iar noi pregătim un grup de exportatori de fructe, legume, exportatori de struguri, chiar şi exportatori de vinuri. Am solicitat ca din partea română să participe la această întrevedere importatorii de fructe, legume din România, importatorii de struguri şi cei de vinuri. Scopul întâlnirii este ca noi să putem cataliza relaţiile noastre comerciale cu România. România este o piaţă mare, este aproape de noi, trebuie doar să ne promovăm foarte agresiv şi intens produsele noastre pe piaţa românească", a declarat ministrul Valeriu Cosarciuc, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Această întâlnire are loc în timp ce Rusia a suspendat, marţi, importurile de fructe şi legume a peste 100 de firme moldoveneşti. Citi]i mai mult pe www.mediafax.biz.